Διάφορες Ερωτήσεις

 1. Γιατί έχουμε την εμπειρία!
  Τα γραφεία μας είναι επίσημοι συνεργάτες μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών. Με το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό μας, εγγυόμαστε την άψογη εξυπηρέτηση για τα ακτοπλοικά και αεροπορικά σας εισιτήρια.
 2. Γιατί εδώ θα βρείτε τις καλύτερες τιμές & όλες τις προσφορές!
  Ελέγχουμε συνεχώς τις τιμές και τις νέες προσφορές των εταιριών, προκειμένου να σας προσφέρουμε τις χαμηλότερες της αγοράς.
 3. Γιατί εξυπηρετείστε με e-ticket και στα ακτοπλοϊκά!
  Αγοράζετε online – τηλεφωνικά – μέσω email … παραλαμβάνετε τα εισιτήρια σας από το λιμάνι αναχώρησης ή τα αποστέλλουμε στο χώρο σας ή τα λαμβάνετε στο e-mail σας ή το κινητό σας, 48 ώρες προ του απόπλου.
 4. Γιατί σας εξυπηρετούμε με όλους τους τρόπους πληρωμής : Πιστωτικές κάρτες, μετρητά, e-banking, κατάθεση σε τράπεζες.
 5. Γιατί παρέχουμε υποστήριξη 7 ημέρες / εβδομάδα!
  Σας υπενθυμίζουμε πως βρισκόμαστε στα νησιά των Φούρνων Κορσεών & Ικαρίας. Είμαστε ανοιχτά κάθε μέρα, δίπλα σας ώστε να σας βοηθήσουμε σε κάθε πιθανή δυσκολία με άμεση υποστήριξη και φροντίδα.
 1. Από το κατάστημα μας που βρίσκεται στα λιμάνια του Ευδήλου Ικαρίας, Αγίου Κηρύκου Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
 2. Aποστολή με courier στο χώρο σας – με επιβάρυνση του παραλήπτη. Παρακαλούμε εξετάστε το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την παράδοση των εισιτηρίων.
  Προσοχή: Εάν τα εισιτήρια σας δε φτάσουν μέσα στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα, σας παρακαλούμε όπως επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν. Έτσι θα μπορέσουμε να τα εντοπίσουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία της παράδοσης.
 3. Ε-ticket: λήψη της κάρτας επιβίβασης στο κινητό ή στο e-mail σας (48 ώρες προ του απόπλου) ή παραλαβή από το λιμάνι αναχώρησης – λιμενικό γραφείο της εταιρείας. Eπικοινωνήστε μαζί μας, γνωστοποιώντας μας τον κωδικό της κράτησης, και θα σας υποδείξουμε το γραφείο από το οποίο θα παραλάβετε τα εισιτήριά σας ή θα σας παρέχουμε δωρεάν την υπηρεσία του web checkin 

Η πολιτική ακυρώσεων και επιστροφής χρημάτων εξαρτάται αποκλειστικά από τους κανόνες που θέτει η εκάστοτε ναυτιλιακή εταιρεία και μπορεί να διαφέρει από τη μία στην άλλη.

• Τα εισιτήρια μπορούν να ακυρωθούν μόνο σύμφωνα με τις ακόλουθες προϋποθέσεις, εφόσον έχετε στην κατοχή σας, εισιτήρια με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων :

 1. Μέχρι 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση (έως 30 ημέρες για τις διαδρομές της Αδριατικής): 100% επιστροφή χρημάτων
 2. Μέχρι 8 ημέρες πριν την αναχώρηση: επιστροφή 75%.
 3.  Έως 24 ώρες πριν από την αναχώρηση: 50% επιστροφή χρημάτων
 4. Τα χρήματα των εισιτηρίων «Super Economy», κρατήσεων «Early Booking» ή που υπόκεινται σε οποιαδήποτε ειδική προσφορά, δεν επιστρέφονται, δεν αλλάζουν (*μόνο για «Super Economy»), μετά την κράτηση για οποιονδήποτε λόγο.

• Non-Show : Σε περίπτωση «μη εμφάνισης ταξιδιωτών», για οποιονδήποτε λόγο, δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής χρημάτων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για να λάβετε οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων, που αφορούν τυπωμένα εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων όλων των κουπονιών τους, πρέπει να μας επιστραφούν στο γραφείο μας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε επιστροφή χρημάτων.

• Το «τέλος εξυπηρέτησης» της κράτησης δεν επιστρέφεται.

• Εάν ζητήσετε να αλλάξετε τα εκτυπωμένα σας εισιτήριά, από 14 ημέρες έως 48 ώρες πριν από την αναχώρηση, θα πρέπει να παραλάβετε τα νέα σας εισιτήρια από τα γραφεία μας ή από το κεντρικό γραφείο της εκάστοτε εταιρείας.

• Σε περίπτωση που έχετε ήδη λάβει μέσω ταχυμεταφορών τα εκτυπωμένα εισιτήρια που θέλετε να αλλάξετε, θα πρέπει να τα παραδώσετε πίσω στα γραφεία μας, ή από το κεντρικό γραφείο της εκάστοτε εταιρείας.

• Τα αιτήματα αλλαγής και ακύρωσης λαμβάνονται υπόψη κατά τις ώρες λειτουργίας του γραφείου μας. Μη διστάσετε να ελέγξετε τις ώρες λειτουργίας στο website μας και να θεωρήσετε ότι το γραφείο θα παραμείνει κλειστό τις επίσημες αργίες στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που το αίτημα υποβληθεί ενώ το γραφείο είναι κλειστό, δεν θα επεξεργαστεί κατά την αποστολή του, αλλά την πρώτη ημερομηνία και ώρα που οι αντιπρόσωποί μας θα μπορούν να χειριστούν την υπόθεση σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας του γραφείου μας.

• Τα εισιτήρια μπορούν να αλλάξουν μόνο μία φορά και δεν μπορούν να ακυρωθούν ή να αλλάξουν ξανά.

• Αντί της ακύρωσης των εισιτηρίων σας, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε OPEN (εισιτήρια ανοιχτής ημερομηνίας) χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, μέχρι και 24 ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου. Αυτά τα εισιτήρια ισχύουν, για την ίδια διαδρομή και εταιρεία, για μια περιορισμένη περίοδο εντός της οποίας θα πρέπει να έρθετε σε επαφή μαζί μας ώστε να ορίσετε νέα ημερομηνία ταξιδιού.

• Απώλεια Εισιτηρίων : Σε περίπτωση απώλειας του εισιτηρίου, θα πρέπει να αγοραστεί νέο. Στη συνέχεια θα πρέπει να δηλωθεί εγγράφως η απώλεια, αναφέροντας την ημερομηνία του ταξιδιού, τη διαδρομή και τον αριθμό του απολεσθέντος εισιτηρίου, καθώς επίσης τον αριθμό του νέου εισιτηρίου και φωτοτυπία αυτού. Εφόσον, κατόπιν ελέγχου στα αρχεία της εταιρείας, προκύψει ότι το απολεσθέν εισιτήριο δεν ταξίδεψε ή δεν αντικαταστάθηκε, εντός ενός (1) μηνός από το ταξίδι, ο επιβάτης δικαιούται δωρεάν εισιτηρίου ισόποσης αξίας με το απολεσθέν.

Δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία κράτηση μέσω του OnLine συστήματος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Για κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες, δεν μπορείτε να κρατήσετε ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για ταξίδι όπου η χρονική περίοδος μεταξύ ημερομηνίας κράτησης & ημερομηνίας αναχώρησης, είναι μικρότερη των 8 ημερών. Είτε ενδιαφέρεστε για κάποια ιδιαίτερη ημέρα (π.χ: Αγίου Πνεύματος, Πρωτομαγιά).
 2. Στην περίπτωση όπου τα εισιτήρια αφορούν διαφορετικές εταιρίες, θα πρέπει να κάνετε διαφορετικές κρατήσεις, μία για κάθε εταιρεία.
 3. Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα των θέσεων που επιλέξατε. (Ενώ βλέπετε διαθεσιμότητα τη στιγμή που ξεκινάτε να κάνετε την κράτηση σας, προχωρώντας στα επόμενα βήματα, κάποιος άλλος που είναι στο ίδιο δρομολόγιο προλαβαίνει να ολοκληρώσει την κράτηση του πριν από εσάς παίρνοντας σας τις εναπομείναντες θέσεις.)
 4. Το πλοίο έχει διαθεσιμότητα αλλά το δικό μας allotment θέσεων στο συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι σε οριακά σημεία. (Στα περισσότερα δρομολόγια διαθέτουμε απεριόριστα εισιτήρια για όσο διάστημα υπάρχουν κενές θέσεις. Σε ορισμένα δρομολόγια, κάποιες εταιρείες μας δίνουν ένα μέγιστο αριθμό εισιτηρίων που μπορούμε να εκδώσουμε (allotment). Εάν λοιπόν η κράτηση σας δεν πραγματοποιείται ενώ το πλοίο έχει διαθεσιμότητα σημαίνει ότι το δικό μας allotment έχει εξαντληθεί και θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να εκδόσουμε τα εισιτήρια σας.)

Σε αυτές τις περιπτώσεις επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail ή μέσω τηλεφώνου και θα λάβετε την καλύτερη προσφορά από το προσωπικό μας για την αναχώρηση που σας ενδιαφέρει ή για την επόμενη καλύτερη λύση που μπορούμε να σας προσφέρουμε.

Δρομολόγια και Τιμές
To σύστημα κρατήσεων ενημερώνεται αυτόματα σε πραγματικό χρόνο με δρομολόγια και τιμές, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και για την απλή πληροφόρησή σας. Εμφανίζει αποκλειστικά και μόνο εγκεκριμένα δρομολόγια στα οποία και μπορείτε να κάνετε κρατήσεις, ενώ δρομολόγια προς έγκριση δεν εμφανίζονται. Τα δρομολόγια προστίθενται σταδιακά στο σύστημα, συνήθως 2 με 4 μήνες πριν, δηλαδή του Αύγουστου τα δρομολόγια διατίθενται γύρω στα μέσα του Απριλίου.

Επιβεβαίωση Αναχώρησης
Όπως για όλα τα μεταφορικά μέσα, έτσι και για τα πλοία, υπάρχει πιθανότητα τα προγραμματισμένα δρομολόγια να τροποποιηθούν ή και να ακυρωθούν εξαιτίας αστάθμητων παραγόντων (π.χ: βλάβες, καιρικές συνθήκες) και άλλους παράγοντες που αφορούν τη ναυτιλιακή εταιρεία. Συνιστούμε στους πελάτες μας να επιβεβαιώνουν την αναχώρηση του πλοίου τους, 24 ώρες προ του απόπλου στο τοπικό λιμενικό πρακτορείο της εκάστοτε ναυτιλιακής εταιρείας με την οποία ταξιδεύουν.

Επεξηγήσεις κωδικών θέσεων
Η παρακάτω λίστα σας δίνει τις πιο συχνές κατηγορίες που θα συναντήσετε και τον πιθανό κωδικό τους:

A2, AA2, A422-κλινη εξωτερική καμπίνα με μπάνιο
AB2, AB42, AS22-κλινη εσωτερική καμπίνα με μπάνιο
B2, B422-κλινη εσωτερική καμπίνα με νιπτήρα
A3, AA3, A433-κλινη εξωτερική καμπίνα με μπάνιο
AB3, AB433-κλινη εσωτερική καμπίνα με μπάνιο
B3, B433-κλινη εσωτερική καμπίνα με νιπτήρα
A4, AA4, A444-κλινη εξωτερική καμπίνα με μπάνιο
AB4, AB444-κλινη εσωτερική καμπίνα με μπάνιο
B4, B444-κλινη εσωτερική καμπίνα με νιπτήρα
DORΚοιτώνες, χωριστά άνδρες γυναίκες
ATS, S, AKΘέσεις Αεροπορικού Τύπου (αριθμημένες θέσεις)
D,DECK, ECON, OIKΚατάστρωμα
VIP, VIPSΘέση VIP (το S δηλώνει τμήμα καπνιζόντων)
VIP, VIPSΘέση VIP με τραπέζι (το S δηλώνει τμήμα καπνιζόντων)
B, BS, DKN,A ClassΔιακεκριμένη Θέση (το S δηλώνει τμήμα καπνιζόντων)
BT, BTSΔιακεκριμένη Θέση με τραπέζι (το S δηλώνει τμήμα καπνιζόντων)
EC, ECSΟικονομική θέση (το S δηλώνει τμήμα καπνιζόντων)
ECT, ECTSΟικονομική θέση με τραπέζι (το S δηλώνει τμήμα καπνιζόντων)

Έχοντας πραγματοποιήσει μερικές κρατήσεις (εώς 4 ή 5), δε χρειάζεται να πληρώσετε ξεχωριστά για την κάθε αποστολή:

 1. Κατά την ολοκλήρωση της πρώτης κράτησης στην ερώτηση «Πώς θέλετε να παραλάβετε τα εισιτήρια σας;», επιλέξτε «Courier».
 2. Για όλες τις άλλες κρατήσεις στην ίδια ερώτηση απαντήστε «Δωρεάν από το κατάστημα μας Glaros Agency».
 3. Μόλις ολοκληρώσετε τις κρατήσεις σας στείλτε μας άμεσα ένα email ή τηλεφωνήστε μας, υποδεικνύοντας όλους τους κωδικούς των κρατήσεων σας. Θα σας στείλουμε όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μία και μόνο αποστολή courier χωρίς να πληρώνετε ξεχωριστά για κάθε κράτηση.

Προσοχή: Εάν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας δε φτάσουν μέσα στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα, σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα εντοπίσουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία της παράδοσης.

Για την έκδοση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, απαιτείται το πλήρες ονοματεπώνυμο του επιβάτη, η ημερομηνία γέννησης, η υπηκοότητα/εθνικότητα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας.

Το ταξιδιωτικό γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη στην περίπτωση που η πληροφορία που δίδεται στον εκάστοτε υπάλληλο είναι εσφαλμένη ή ψευδής.

Επίσης, την αποκλειστική ευθύνη της εγκυρότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων, την έχει αποκλειστικά και μόνο ο επιβάτης. Αυτό αφορά και όλα τα έγγραφα που συνοδεύουν εκπτωτικούς ναύλους (π.χ Φοιτητικό, AMEA, NAT κλπ.)