Μονοήμερη εκδρομή στη Βόρεια Ικαρία

Αναχώρηση από Ευδήλο στις 09:30.

Πρώτη στάση  είναι το  Μοναστήρι της Θεοκτίστης. Βρίσκεται μετά το χωριό Σταύλος και πριν την Πηγή. Το μοναστήρι λειτουργούσε από το 1688 και σήμερα δεν έχει μοναχούς. Γύρω του υπάρχουν διάφορα κελιά που ήταν ξενώνες και βοηθητικοί χώροι που εξυπηρετούσαν τους καλογέρους. Το Παρεκκλήσι της Θεοσκέπαστης είναι χτισμένο σε σπηλιά σκεπασμένο με έναν τεράστιο βράχο και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Στο προαύλιο χώρο σερβίρονται καφέδες, αναψυκτικά και ζεστοί λουκουμάδες από την κυρία που επιβλέπει τον χώρο. Αν έχει χρόνο ίσως να διηγηθεί την ενδιαφέρουσα ιστορία του Μοναστηριού και το πως έφτασε στην Ικαρία η Οσία Θεοκτίστη από την Λέσβο.

Στη συνεχεία μετάβαση στην Μεσακτή , τη μεγαλύτερη παραλία του νησιού για κολύμπι. Επίσης ,εκεί βρίσκονται διάφορες καντίνες και υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές για  θαλάσσια σπορ αν ο καιρός το επιτρέπει. Μετά το μπάνιο, θα μετακινηθούμε σε ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της Ικαρίας, τον  Αρμενιστής. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε φαγητό σε ένα από τα παραθαλάσσια ταβερνάκια (Στάση 1:30 ώρας) . Συνεχίζουμε προς την Παραλία Νας για να καταλήξουμε στο Οινοποιείο Τσαντίρη. Εκεί θα γίνει ξενάγηση του χώρου αλλά και γευσιγνωσία κρασιών που περιλαμβάνει και πιάτο με τοπικά εδέσματα. Το ηλιοβασίλεμα από αυτό το υψόμετρο είναι κάτι μαγικό!

 Σειρά έχει το χωριό Χριστός Ραχών, το μέρος που τα καταστήματα λειτουργούν ως αργά το βράδυ! Στην γραφική του πλατεία βρίσκονται παραδοσιακά καφενεδάκια αλλά και ο γυναικείος συνεταιρισμός όπου μπορείτε να απολαύσετε σπιτικά παραδοσιακά γλυκά και τον απογευματινό σας καφέ.
 Επιστροφή!

Ημέρα

ΠΕΜΠΤΗ

Αναχώρηση από Παρκινγκ Ευδηλου

09:30

Επιστροφή στο Παρκινγκ Ευδήλο

20:30

Διάρκεια

11 ώρες

Τιμή

  • 35€
  • 0 έως 6 ετών μηδενικό (κάθετε μαζί με γονέα)
  • 6 έως 10 ετών 50% έκπτωση

*Προαιρετικό να υπάρχει πετσέτα για το μπάνιο στην θάλασσα.
*Στην τιμή δεν  περιλαμβάνετε γεύμα αλλά περιλαμβάνετε  η ξενάγηση και γευσιγνωσία κρασιών.