Μονοήμερη εκδρομή στην Πάτμο

Ημέρες:  Παρασκευή και Κυριακή με το «Dodekanisos Pride».
Ώρες:      Άγιος Κήρυκος-Πάτμος 09.30-10.25
                 Πάτμος-Άγιος Κήρυκος 15.20-16.15

Λίγα λόγια για το Νησί της Αποκάλυψης:

Η Πάτμος, που ονομάζεται και «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου»,  είναι πόλος έλξης τουριστών & πιστών από όλο τον κόσμο. Κατανυχτική και συνάμα κοσμοπολίτικη, έχει μια αύρα αλλοτινού αέρα, μυσταγωγικού θα έλεγε κανείς, ένα μείγμα Βενετσιάνικου & Βυζαντινού πολιτισμού. Από το νησί έχουν περάσει Οθωμανοί, Ιταλοί, Ιωαννίτες Ιππότες, Πειρατές και Σαρακηνοί και όλοι τους άφησαν το δικό τους στίγμα τον τόπο.  

Το λιμάνι της Πάτμου είναι η Σκάλα και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά λιμάνια της Μεσογείου από τον 16ο αιώνα ακόμα. Κοντά στο λιμάνι υπάρχει η παραλία του Αγ. Θεολόγου που μπορείτε να κάνετε μπάνιο και θα βρείτε φυσική σκίαση από τα δέντρα που βρίσκονται εκεί. Είναι ο πιο πυκνοκατοικημένος οικισμός του νησιού και έχει διάφορα μαγαζιά με σουβενίρ, εστιατόρια και καφετέριες. Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της Κουμάνας, τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του Κάβου (17ος αιώνας).

Η Χώρα της Πάτμου βρίσκεται σε απόσταση 3χλμ. από την Σκάλα. Στην καστροπολιτεία της Χώρας, θα «χαθείτε» στα δαιδαλώδη και πανέμορφα σοκάκια της χαζεύοντας τα καπετανόσπιτα και τα παλιά αρχοντικά που στέκονται αγέρωχα εκεί, κάποια μπορεί εδώ και αιώνες. Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου είναι χτισμένο στον λόφο πάνω από την Χώρα και από το 1999 έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO (μαζί με το Σπήλαιο της Αποκάλυψης και το ιστορικό κέντρο της Χώρας), είναι φτιαγμένο ως κάστρο γιατί πρόσφερε προστασία στους χριστιανούς από τους πειρατές ή όποιους εισβολείς προσπαθούσαν να επιτεθούν. Η βιβλιοθήκη της Μονής φιλοξενεί μοναδικά χειρόγραφα και έγγραφα που χρονολογούνται πριν από το 1073 μ.Χ. Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, υπήρξε ο τόπος εξορίας του Ιωάννη του αγαπημένου μαθητή του Χριστού, που μαζί με τον μαθητή του Πρόχορο έγραψε μετά από υπαγόρευση του Θεού, το θεόπνευστο βιβλίο Αποκάλυψη και ίσως το 4ο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο. Στο σπήλαιο βρίσκεται το μέρος που ξεκουράζονταν ο Ιωάννης, ο βράχος που σκίστηκε όταν ο Θεός υπαγόρευε την Αποκάλυψη και το κοίλωμα στον βράχο που πιάνονταν για να σηκωθεί ο Ευαγγελιστής. Στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (1607) υπάρχει η θαυματουργή τοιχογραφία της Παναγίας της Ελεούσας (1763) αγιογραφημένη από τον Ιεροδιάκονο Αθανάσιο από την Κρήτη.

Ημέρα

Παρασκευή

Κυριακή

Αναχώρηση από Αγ. Κήρυκο

09.30

09.30

Άφιξη στη Πάτμο

10.25

10.25

Διάρκεια εκδρομής

5 ώρες

5 ώρες

Αναχώρηση από Πάτμο

15.20

15.20

Άφιξη στον Αγ. Κήρυκο

16.15

16.15

Τιμή